Foto: Privat/Niklas Krafft

Kör ut blommor till äldre

Det började med ett upprop på Facebook. Nu har Niklas Krafft samlat flera frivilliga personer på Orust att köra ut mat och blommor till de äldre på ön.

– Nu ska vi försöka få till det här lite oftare, säger han.

Niklas Krafft har själv en fiskaffär på Orust, och när julen nu är över har han valt att skänka den mat som har blivit över till äldre, och i vissa fall ensamma, personer som bor på ön.

– Sedan hörde jag efter med Orust blommor och de hade lite blommor över som ändå skulle till komposten, så då tänkte jag att vi kunde köra ut det också, berättar han.

I en Orustgrupp på Facebook efterlyste han fler personer som kan tänka sig att hjälpa till med leverans. Inledningsvis har kommunens hemtjänst varit behjälplig, men det är ingen långsiktig lösning. Därför manar han folk att sluta upp.

– Många sitter hemma och har svårt att ta sig ut. Det är härligt att se deras reaktion när man ger sådana här saker till dem, säger Niklas Krafft.

Och uppropet på Facebook har gett effekt.

– Det är flera stycken som har sagt att de gärna hjälper till med transporter. Nu ska vi försöka samordna det här någon gång i veckan. Förhoppningsvis kan det vara ett initiativ som fortsätter framöver.

Han uppmanar både affärer och privatpersoner att bidra till initiativet, men poängterar att det genom bland annat kyrkan och Giving people finns fler goda krafter.

– Det är rätt okomplicerat och kravlöst egentligen. Men det är ändå roligt att kunna bidra på något sätt. Det är första gången vi gör det, men nu ska vi få till det här lite oftare.

Anthon Näsström

Relaterade artiklar
Fler artiklar