Arkivfoton

Körde drogpåverkad utan körkort – döms till fängelse

En kvinna i 50-årsåldern döms för att vi upprepade tillfällen kört bil i STO-området utan att ha körkort. Vid två tillfällen var hon också påverkad av narkotika.

Inom två månader åkte kvinnan fast vid tre tillfällen. Det första skedde på hösten förra året på Tjörn och kvinnan hade då både amfetamin och cannabispreparat i blodet. Två månad senare upprepade sig samma sak när kvinnan, som också saknar körkort stoppades i Stora höga.

Mellan de två gångerna stoppades hon också i Stenungsund. Den gången var kvinnan inte påverkad, men fortsatt utan körkort.

I förhör berättar kvinnan att hon vet om att hon inte får köra bil. Däremot menar hon att hon hade recept för de mediciner som gav positivt utslag när hon stoppades på Tjörn. Vid det andra tillfället kan hon inte förklara varför hon testades positivt men menar att hon inte var påverkad.

Eftersom kvinnan inte velat ge polisen möjlighet att utreda vilka mediciner hon fått på recept så anser tingsrätten att det inte är troligt att det handlar om läkemedel som hon fått utskrivna. Tingsrätten fäller henne för samtliga sju åtalspunkter.

Kvinnan var vid brottstillfällena villkorligt frigiven för grov olovlig körning och därför anser rätten att det är uteslutet med något annat än fängelsestraff. Det bestämdes till två månader.

Kajsa Lind

kajsa.lind@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar