Körde in i vägportal – väg fick stängas av

En a-traktor körde in i en vägportal och voltade på Orust på onsdagsmorgonen. Under arbetet med att röja undan portalen är det begränsad framkomlighet vid platsen.

Olyckan inträffade vid Vrälandskorset på länsväg 160 vid halv sju på onsdagsmorgonen.

– Det var en a-traktor som kört in i en trave med virke och sedan rakt in i en portal så att den rasade samman, säger Bo Hansson på Orusts räddningstjänst.

Föraren ska enligt uppgifter till polisen ha fått skrapsår, men klarat sig utan några allvarligare skador. Personen fördes till sjukhus för kontroll.

Vägen stängdes av helt när räddningstjänsten kom till platsen.

– Vi har fått isär portalen så nu ska vi öppna ena väghalvan så att det går av köra förbi växelvis. Vi kommer släppa på alldeles strax, säger Bo Hansson vid halv åtta.

Vid halv nio på morgonen var räddningstjänsten kvar på platsen och dirigerade trafiken i väntan på assistans för att kunna lyfta bort portalen. Räddningstjänsten uppmanar trafikanter att ta det försiktigt förbi olycksplatsen.

– Det kommer att ta ett par timmar till innan trafiken kan köra som vanligt, säger Bo Hansson.

Vid kvart över tio hade räddningstjänsten lämnat platsen, men det pågår fortfarande röjningsarbete på platsen.

Polisen har beslagtagit fordonet som körde in i portalen.

– Vi kommer göra en trafikteknisk undersökning för att se om fordonet är manipulerat på något sätt, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen.

Kajsa Lind

kajsa.lind@lokaltidningensto.se