Körde över rondell – döms till samhällstjänst

En påverkad man försökte smita från polisen. Han döms nu för flera brott i samband med färden.

Det var i februari i år som en man i 25-årsåldern tog bilen för att åka till en kompis i Stenungsund. I förhör säger han själv att han inte minns så mycket av körningen men att han under färden såg en polis och fick panik eftersom han druckit alkohol. Han försökte därför köra ifrån polisen.

En polisman berättar att mannen kört i hög hastighet i centrala delar av staden där det finns många övergångsställen. Han ska också åkt över spärrlinjen och tvingat mötande trafik att väja och panikbromsa. Mannen ska också ha kört mot rött, på fel sida vägen och till slut kört över en rondell innan han stannade.

Mätinstrumentet visade att mannen hade en alkoholkoncentration i blodet på 1,17 promille. Det är över gränsen för grovt rattfylleri. Mannen hade också med sig en liten mängd kokain och hade också spår av cannabis i blodet.

Mannen har i förhör erkänt brotten som han åtalas för och döms för bland annat grov vårdslöshet i trafik och grovt rattfylleri. Påföljden blir villkorlig dom med samhälltjänst på 100 timmar.

Kajsa Lind

kajsa.lind@lokaltidningensto.se