Arkivfoto

Körde på fel sida vägen – trodde hon var i England

Två bilar frontalkrockade på Orust i mars efter att en kvinnlig förare körde på fel sida vägen. I förhör säger kvinnan att hon glömde att hon körde bil i Sverige.

Olyckan inträffade i slutet av mars på väg 770 i närheten av Henån. Två personbilar frontalkrockade efter att en av bilarna körde på vänster sida av vägen.

En 40-årig kvinna från Orust har berättat i förhör att hon fått ett sms som gjort henne mycket upprörd. Hon ska därefter ha satt sig i sin bil och kört i väg. I sin ilska över smset ska hon börjat köra på fel sida vägen. Kvinnan säger i förhör att hon glömde av att hon körde bil i Sverige, och trodde att hon var i England och körde i vänstertrafik.

När hon efter en kurva såg den mötande bilen ska hon försökt hålla ännu mer vänster för att undvika en olycka. Det gick dock inte och kvinnan frontalkrockade med den mötande bilen.

Trots frontskador på båda bilarna ska både förarna klarat sig från allvarligare skador. Kvinnan i 40-årsåldern har däremot åtalats vid Uddevalla tingsrätt för vårdslöshet i trafik då hon brustit i omsorg och varsamhet vilket lett till att hon orsakade en trafikolycka.

Kvinnan har också åtalats för brott mot fordonsförordningen då bilen hon körde vid tillfället var belagd med körförbud. Kvinnan har erkänt brott i förhör.

Linus Annlöv

redaktion@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar