Kranbil körde in i cykelbro

Strax efter klockan 13 på fredagen körde en kranbil in i en cykelbro vid Häggvallrondellen på Tjörn. Krandelen ligger och blockerar vägen och ett körfält är avstängt.

Vid 13-tiden på fredagseftermiddagen inträffade en singelolycka vid Häggvallrondellen på Tjörn. En kran har kört in i gång- och cykelvägsbron ovanför länsväg 169. Räddningstjänst är på plats.

– Det är en kranbil som har kört in i en cykelbro och så har själva krandelen ramlat av, säger L-O Nordström, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Krandelen ligger och blockerar vägen.

– Vi vet inte hur lång tid arbetet kommer att ta. Vi väntar på en tungbärgare som ska kunna flytta på kranen, säger L-O Nordström. 

Det kommer att vara en del trafikstörningar och ett körfält är just nu avstängt mot Myggenäs. I nuläget finns det inga rapporteringar om personskador, däremot har bron skadats och gångvägen är avstängd.

Vid 14.15-tiden har trafiken släppts på i riktning mot Tjörn. Vägen är fortfarande avstängd i riktning mot Stenungsund och räddningstjänsten förväntas vara klara med arbetet strax innan klockan 15.

Enligt uppgifter har ingen ambulans varit på plats och polisen har pratat med föraren.

Vid 15.30-tiden är ett körfält fortfarande blockerat och trafiken rullar på långsamt.

Sanna Puoskari

redaktion@lokaltidningensto.se