Uddevalla Tingsrätt. Arkivfoto.

Kvinna körde av vägen – döms till fängelse

En kvinna i 45-årsåldern dömdes i förra veckan till tre månaders fängelse efter att hon, rejält berusad, kört av vägen på Orust.

Det var i september i år som kvinnan ska ha kört från hemmet på Orust för att köra till systembolaget och köpa mer alkohol. I samband med ett möte på vägen körde kvinnan dock i diket. Då hade hon hunnit köra en mil med 2,18 promille alkohol i blodet.

Uddevalla tingsrätt anser att gärningen är styrkt i och med polisens utredning och kvinnans egna uppgifter och väljer att döma henne till tre månaders fängelse.

Läs också:Kvinna körde av vägen – fördes till sjukhus

Kvinnan har vid två tidigare tillfällen dömts för grovt rattfylleri och senaste gången, i början av september i år, ska hon dessutom ha smitit från en trafikolycka. Då dömdes hon till skyddstillsyn med samhällstjänst i 60 dagar.

Den här gången resonerar tingsrätten som så att eftersom kvinnan inte är beredd att genomgå adekvat vård för sitt missbruk har den inget annat val än att döma henne till fängelse. Dessutom väger den in att kvinnan gjort sig skyldigt det nuvarande brottet endast 14 dagar efter senaste domen för grovt rattfylleri, alltså innan den ens hunnit vinna laga kraft.

Karina Hansson

redaktion@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar