Arkivfoto

Lägenhet brann i Stenungsund

Vid 13 tiden larmades räddningstjänsten om en brand i en lägenhet på Hasselbacksvägen i Stenungsund. Från lägenheten syntes kraftig rökutveckling.

En granne hade hört ljudet av en brandvarnare och ringt SOS. Den första enheten på plats var en ambulans som först inte kunde rapportera om någon större brandfara.

– Ambulanspersonalen såg först inte någonting, så då kändes det lugnt. Men så efter en stund så ropade de igen och sa att det rök mycket från balkongen, säger räddningstjänstens insatsledare K-G Persson. 

Vid det läget visste man inte om någon befann sig i lägenheten, och bestämde sig då att koppla in rökdykare. 

– De tog sig in i lägenheten, och fick bryta sig in för dörren var låst. Men ingen var hemma utan de var på jobbet. 

Väl inne i lägenheten förstod man att branden var omfattande. Där hittade man också en katt som omhändertogs av ambulanspersonal som gav den medicin och syrgas. 

– Katten var igång och kommer nog klara sig fint, säger K-G Persson. 

Branden kunde släckas och räddningstjänstens insatsledare K-G Persson säger att branden var fullt utbruten och att lägenheten var totalförstörd. Men att branden skulle sprida sig var aldrig nära. Även trapphuset klarade sig utan omfattande rökskador.

–Vi klarade av det väldigt bra i trapphuset. Vi satte övertryck mot fönster längst upp i huset och lyckades få ut nästan all rök och sot.

Varför branden bröt ut vet man ännu inte. Polisen har spärrat lägenheten för vidare utredning. 

– Det är svårt att säga varför det börjat brinna, men förmodligen började den någonstans i vardagsrummet för det är där det brunnit mest. 

Linus Annlöv

redaktion@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar