Arkivfoton

Lämnade ljus – döms för villabrand

En villa i Söbacken förstördes när ett värmeljus tog eld i gardinen. Nu döms mannen som bodde i huset för att ha orsakat branden.

Det var i somras som branden startade på nedervåningen och sedan spred sig till övervåningen och vinden. Branden orsakade omfattande skador på villan men personen, en man i medelåldern, som bodde i huset klarade sig med lindriga skador.

Nu döms mannen för att ha orsakat branden genom att ha varit oaktsam. Han har själv i förhör berättat att han tänt värmeljus eftersom det inte fanns värme i huset men att han efter det lämnat huset. När han kom tillbaka gick han upp till ovanvåningen och hade inte koll på värmeljuset.

”Sedan måste det ha börjat brinna som bara den på nedervåningen men inget på övervåningen men massor av rök”, sa mannen i ett förhör.

Branden ska ha startat genom att en gardin fattade eld och spred sig sedan vidare i huset. Mannen kunde inte själv ta sig ut och fick hjälp att räddningstjänsten.

Mannen förnekade själv brott men tingsrätten dömer honom för allmänfarlig vårdslöshet till att betala totalt 2500 kronor i böter.

Kajsa Lind

kajsa.lind@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar