Larm om stökiga ungdomar – förstörde polisbil

Någon förstörde vindrutan på en polisbil i samband med att polisen fick ett larm om stökiga ungdomar i Getskär i Stenungsund.

Det är polisen själv som skrivit om händelsen på sin Facebook-sida. Det var på natten till torsdagen som patrullen åkte till badplatsen i Getskär eftersom de fått tips om att det var mycket ungdomar där och att det var stökigt.

När polisen kom dit var det mycket riktigt många ungdomar, men de flesta skötte sig bra. Polisen skulle dock köra hem en person som druckit för mycket. När de kom till polisbilen upptäckte de dock att någon hade förstört bilens vindruta och backspegel.

Polisen skriver i sitt inlägg om vilka konsekvenser det kan få nu när en radiobil inte går att använda och vänder sig direkt till personen bakom skadegörelsen:

”Till dig som förstörde bilen. Tänk om det är du, eller din mamma, som behöver hjälp nästa gång. Hur hade det känts att veta att polisen inte kan komma på grund av att någon roat sig med att slå sönder polisbilen. Tänk efter nästa gång!!!”, skriver polisen.

Polisen uppmanar också de föräldrar som vet att deras barn var på badplatsen på onsdagen att prata med dem och förklarar att det inte är ett okej beteende.

Förstörelsen är också ett brott som rubriceras som skadegörelse.

Kajsa Lind

kajsa.lind@lokaltidningensto.se