En långtradare fick sladd vid Norra påfarten till E6 på Stora Högamotet och kanade av vägen samtidigt som bil och släp vek sig. Trafiken kunde dock senare ta sig förbi på avfarten norrut. FOTO: Lasse Andrée

Lastbil körde av vägen – påfart fick stängas av

En lastbil körde av vägen på väg upp på E6:an vid Stora Höga och blev liggande i diket strax före nio på måndagsmorgonen. Efter olyckan stängdes påfarten till E6 av.

Det var vid tjugo i nio som larmet kom om en lastbil som vid påfarten till på E6:an vid Stora höga i norrgående riktning körde av vägen och hamnat på sidan i diket.

Enligt SOS Alarm ska ingen person behövt åka med ambulans efter olyckan men påfarten från Stora Höga i riktning norrut var avstängd under arbetet på plats.

– Det ska ha varit halt på platsen och olyckan inträffade när lastbilen skulle köra upp på E6:an, säger Hans Lippens som är presstalesperson hos polisen.

Vid kvart i tio hade blåljuspersonalen lämnat platsen.

– Det går nu att ta sig förbi olycksplatsen, men vi inväntar fortfarande bärgningsbil. Det kan dröja innan den kommer till platsen med anledning av att det kan vara väntetid på bärgningsbil idag, säger Lippens.

Det är problem i länet med halka efter gårdagens snöoväder och enligt SMHI kan det också snö under dagen även om snöandet ska mattas av. Under dagen kan det också blåsa upp mot 12 m/s.

Kajsa Lind

redaktion@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar