Lastbil körde på portal – orsakade tågstopp

En lastbil körde in i en vägportal och skadade bommar vid en järnvägskorsning i Stora Höga. Tågtrafiken stoppades under arbetet på plats men vid halv tolv rullade tågen igen.

Det var vid tio i tio på fredagsförmiddagen som olyckan inträffade vid järnvägskorsningen mellan väg 160 och 636 söder om Stora Höga.

– Det är trafikstopp för tågen eftersom en lastbil kört in i överdelen på en vägportal och skadat bommar och trafikljus. Däremot inte kontaktledningen. Ingen person har skadats, säger Lotta Molander, lc-ledare på räddningstjänsten i Storgöteborg.

När polisen kom till platsen blåste lastbilsföraren positivt i polisens sållningsinstrument och fick följa med för provtagning. Det visade sig då att mannen blåste under gränsen och han är därför inte längre misstänkt för rattfylleri.

Trafiken på väg 636 stängdes av delvis under tiden räddningstjänsten var på plats men vid halv tolv hade de lämnat och släppt på trafiken igen.

Även tågtrafiken mellan Kode och Stora höga stoppades helt, vilket påverkade trafiken på sträckan Göteborg-Uddevalla-Strömstad.

– Jag kan förstå att man blir orolig när man hör att det varit en olycka vid en järnvägskorsning, men samtidigt så är det rutinmässigt att vi stänger av när sånt här händer, säger Joanna Ljunggren, presskommunikatör på Trafikverket.

Det gör man dels av säkerhetsskäl men också för att undersöka skadorna vid övergången. Vid halv tolv meddelade dock Trafikverket att stoppet hävts och att trafiken återigen rullar.

Kajsa Lind

kajsa.lind@lokaltidningensto.se