Leo räddade livet på medvetslös kvinna

Bussföraren Leo Ljuspunkts snabba agerande räddade livet på kvinnan som låg medvetslös i busskuren.

– Leo, du är min vardagshjälte, säger den räddade kvinnan.

En lördagsmorgon runt sex-tiden började Leo Ljuspunkt sitt pass på Ellös Buss och linje 2 från stationen mot Hasselbacken i Stenungsund. Drygt några hållplatser senare ser han en jacka som glimmar till vid en hållplats vid Bergsvägen. Inget märkvärdigt vid första anblick då mörkret gjorde det svårt att se något överhuvudtaget. Men vid en närmare blick såg han något chockerande.

– En människa låg utslagen på marken, berättar Leo Ljuspunkt.

Han stannade till vid hållplatsen och försökte få kontakt med kvinnan, men då han inte fick något svar bestämde han snabbt sig för att ringa bussbolaget för att få råd i situationen. Kort därpå kontaktades 112. Han fick då instruktioner om ta pulsen samt att återigen försöka få kontakt med kvinnan. ”Medvetslös men med puls”, förklarade han, då nya rop till kvinnan gjorts men återigen inga tecken på medvetenhet. Många tankar flög i Leo Ljuspunkts huvud.

– Jag visste att jag måste rädda en människa.

Ambulans kom till platsen cirka tio minuter efter samtalet och kvinnan fördes till sjukhus. Han visste sedan inte vad som skulle hända med kvinnan. Han kunde bara hoppas på att hon skulle klara sig. En väntan som i onsdags fick ett lyckligt slut.

För att nästan tre veckor senare fick Leo besök av kvinnan som då ville visa sin uppskattning av sin vardagshjälte. Hon överlämnade ett kort och en blomma som tack för att han räddat hennes liv. Ett oväntat möte enligt Leo som precis slutat sitt dagliga pass.

– Jag blev jätteglad att se att hon lever, säger Leo Ljuspunkt.

Andreas Kristensson

0303-728228

Relaterade artiklar
Fler artiklar