• Livad loppmarknad i Ödsmål

  Efter ett fyra år långt uppehåll kom loppisen i Ödsmåls bygdegård tillbaka. Med hundratals besökare och intensiv kommers blev det en succé.

  Trots grå himmel och risk för regn ringlade sig kön lång utanför bygdegården, där folk hängde på låset redan strax innan nio på morgonen. En av de väntande var Åsa Karlsson, rutinerad i loppiskretsar.

  – Det är kanske tionde loppisen jag går på den här veckan, man får passa på under semestern. Idag har jag slarvat lite, jag brukar stå längst fram, säger hon.

  En annan erfaren besökare var Lisa Pahne, som tillsammans med dottern Zoe och Fabio Montalto även de köade för att komma in.

  – Jag har gått på loppisar hela mitt liv, det är ett intresse jag har. Idag letar jag efter porslin, tyg och kläder. Nästan allt faktiskt, säger hon.

  Vissa står redo med röda kundkorgar, andra drar små väskor med hjul efter sig i gruset. Arrangörerna räknar ner.

  – Tio, nio, åtta, sju…

  Prick klockan 9.30 öppnas grindarna och besökarna strömmar in. Volontärer i gula kepsar står redo bakom borden, som är fyllda till bredden med allt ifrån leksaker och porslin till inredning, tyger och böcker. Ett av de första fynden gör Pia Randulw som hittar en lampfot i mässing, nästan lika lång som henne själv.

  – Jag glömde helt av att jag tog cykeln hit och inte bilen, vi får se hur jag ska få hem den, säger hon och skrattar.

  Katarina Sundberg är står bakom ett av de bord som hyrts ut till privatpersoner för försäljning.

  – Tidigare år har jag varit med ideellt, men i år ville jag sälja lite själv också så jag städade garderoberna hemma. Hittills har det gått bra, jag har sålt ett par jackor till folk som frös.

  Efter ett tag blir det nästan för många loppisintresserade besökare, gångarna mellan borden fylls upp och det bildas köer. Många passar på att smita iväg till cafét för att fika lite. Där står Ingela Rudolfsson, sekreterare i Ödsmåls bygdegårdsförening, som idag hjälper till i serveringen. De har jobbat hela veckan med att baka, förbereda och sortera alla saker.

  – Det är ju inte klokt vad många som kom, helt fantastiskt! säger hon.

  Alice Nordevik

  0303-72 82 29

  redaktionen@lokaltidningensto.se

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar