Chefredaktör Jonas Johansson är glad för den nya webbsatsningen. FOTO: Lotta Hohner

Lokaltidningen storsatsar digitalt

Tätare uppdatering sju dagar i veckan och mycket mer innehåll på nätet. Idag lanseras Lokaltidningens nya digitala satsning, och alla läsare bjuds in till öppet hus.

– Ska vi fortsatt vara nyhetsledande i STO-regionen krävs att vi utvecklar oss. Det här är ett steg för att ännu bättre kunna möta läsarnas behov av lokala nyheter, säger Lokaltidningens chefredaktör Jonas Johansson.

Den nya webbsidan skiljer sig på flera sätt från den Lokaltidningen har idag. Förutom snyggare design kommer det finnas betydligt mer att läsa och vara tätare uppdateringar. En del av innehållet är låst och kräver inloggning.

– Vi vill värna om våra prenumeranter. Vissa händelsenyheter kommer att vara öppna för alla, men den bästa och mest kvalificerade journalistiken reserveras för våra prenumeranter.

Vad händer med papperstidningen, satsas det mindre på den nu?

– Nej. Den här satsningen handlar i första hand om att erbjuda läsarna en möjlighet att läsa nyheterna direkt utan att vänta på att tidningen ska dimpa ner i brevlådan. Kommer ett beslut om en ny simhall ska man kunna läsa om det med en gång.

Hur får man ett inlogg till nya webben? 

– Vi har en väl synlig länk på hemsidan som berättar hur man gör. Annars är läsare hjärtligt välkomna i dag till kontoret mellan 11 och 14. Då har vi öppet hus på redaktionen och kommer bjuda på fika och hjälp med inloggningar.

 

Lotta Hohner

0303–72 82 23

lotta.hohner@lokaltidningensto.se

 

Relaterade artiklar
Fler artiklar