Loppis för en bättre badplats

– Det kan inte vara meningen att vår badplats här på Åstol ska vara så ogästvänlig, i alla fall för oss barnfamiljer. Därför vill vi hjälpa till och göra någonting åt det.

Andrea Dischler och Jennifer Charlesson ska ordna en loppis på ön och alla pengar som kommer in ska skänkas och bli en hjälp till en trevligare badplats på ön.

Egentligen tycker de att badplatsens stora bekymmer är att det finns så lite sittyta.

Erfarenhet

– Nu har jag varit mammaledig i tre somrar och tillbringat mycket tid här, säger Jennifer Charlesson. Jag kan av egen erfarenhet konstatera att här inte finns någon sittyta.

Vi träffas vid ”badhôla” som platsen kallas.

– Nu har rutschbanan tagits in för vintern, säger Andrea. Men titta själv. Hittar du någon bra plats att sitta på om du skulle ha barnvagn och småbarn med dig?

Badplatsen har ett problematiskt läge. Utanför är det Danmark nästa. Öppet hav så långt man ser.

– Vi förstår också att det innebär begränsningar för vad man kan hitta. När det blåser 30 sekundmeter och vinden ligger på rakt emot här översvämmar ju vågorna hela området.

Men de mammalediga med ön nyaste invånare, Mauritz tre och ett halv år systern Laura, ett år på fredag och Asta, ett knappt halvår, ger sig inte. I slutet av januari ska de arrangera loppis på Åstols café.

Allt är välkommet

– Vi uppmanar verkligen alla som bor här att komma och lämna in grejer. Vi har inlämning dagarna före loppisen men redan nu kan loppor lämnas in.

Det är Andrea son lovat att ta emot de tidiga inlämningarna.

Jennifer och Andrea är motorerna bakom loppisen.

– Idén är vår men det är också mammaledigheten som gjort att vi sett behovet tydligare.Det är ju då vi känt att det inte finns någon bra gräsyta att sitta på och att komma dir med barnvagn eller, för den delen, rullstol eller rollator är inte heller det lättaste.

Lämna och köp

Nu hoppas de att Åstolsborna först är sugna på att titta efter hemma om de har något att sälja på loppisen och sedan komma till Åstols café helgen 27-28 januari och handla för att stötta en god sak.

Upplev lugnet!

– Vi hoppas ju på fler än Åstolsbor också. säger de. Fler borde komma hit ut och uppleva lugnet under lågsäsong.

INGEMAR HAMMARSTRÖM

Relaterade artiklar
Fler artiklar