Lurade sig in i lägenhet och stal smycken

En äldre kvinna blev bestulen i sitt hem i Stenungsund av en man och en kvinna under tisdagen. Duon sa att de skulle laga hennes telefon istället stal de smycken och kontanter och försvann sedan.

Det var på tisdagseftermiddagen som mannen och kvinnan knackade på hemma hos kvinnan som är i 80-årsåldern. De sa att de skulle hjälpa henne med att laga en telefon och blev insläppta i bostaden.

– Hon sätter sig ner och pratar med kvinnan samtidigt som mannen försvinner in i hennes sovrum vilket hon tycker är konstigt och hon går dit för att se efter. Då ser hon att det stökigt i sovrummet och då försvinner de därifrån, säger Margareta Ivarsson på Stenungsundspolisen. 

Händelsen utreds som grov stöld och enligt polisen saknas bland annat en klocka, kontanter och guldföremål från lägenheten efter parets besök. Det signalement som finns är att mannen ska vara cirka 1,70 lång och i 35-årsåldern. Kvinnan ska vara något längre och i 40-årsåldern. 

Polisen uppmanar allmänheten och då framför allt äldre att vara vaksamma på att släppa in personer i sin bostad.

– Är det någon som säger att de ska laga något så begär legitimation. En person som är tekniker på ett företag kan alltid legitimera sig, säger Ivarsson.

Björn Alm