• Anneli Axson från Lyrön har släppt en ny platta.

  Lyröns sånglärka släpper nytt

  Lyröns egen sångfågel, Anneli Axson är aktuell med ett nytt album, bara ett år efter hon släppte det förra albumet.

  Det var Anneli som gjorde den populära bröllopslåten till TV programmet Kär och Galen samgick på TV på 90-talet. Sedan dess har Anneli varit en flitigt anlitad sångerska. Nu är hon aktuell med Tänk om.

  Vad är Tänk om?

  – Det är mitt nya album. Förra året släppte jag albumen Levande igen, detta är mitt andra soloalbum. Jag har skrivit alla 12 låtar, även arrangerat och producerat dem

  Beskriv ditt album.

  – Det är ungefär samma upplägg som den tidigare plattan. Det är live energi, det är ett grymt sväng med spelglädje, finurliga svenska texter och mycket sång. Det är kort sagt sprudlande musikkärlek. Det ska vara svårt att sitta still och lyssna när min musik drar igång. Men här finns även plats för nära nakna ballader, sparsamt puttrande soulpop och basic blues. Ämnen som avhandlas är bl a Nära Väggen-syndrom, kärlek till datanördar, konflikthantering och Livets gång.

  Vem är Anneli Axon?

  – Jag är sångerska, låtskrivare, sångpedagog och arrangör. När jag inte är ute på turné så jobbar jag i min lilla studio på Lyrön där jag producerar musik och sångfiler som sprids över hela världen. Jag har jobbat med musik i 25 års tid så troligen har många hört mig utan att veta om det.

  Var hittar du din inspiration?

  – Till största delen har jag inspireras av husguden John Mayer men även Lisa Nilsson och Tower of Power går att ana i tongångarna.

  Vad har du för sånguppdrag nu?

  – Förutom lanseringen av mitt nya album så arbetar jag under hösten som körsångerska på Live Nation-turnén ”Champions of rock” med Peter Johansson och Ola Salo. Detta gäng bjuder på publikfriande Queen-musik på arenor runt om i Sverige.

  Erika Olofsson

  0303-728229

  erika.olofsson@lokaltidningensto.se

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar