Målkalas i derbyseger

Det blev seger med hela 11–5 när Stenungsunds IBK besegrade Marstrands IBK i söndagens bortaderby. Daniel Ekström hade en rolig kväll med hela fyra mål.– Det var skönt för självförtroendet att få sätta lite bollar, säger Ekström.

Det blev en riktig drömstart då Sebastian Ottosson gjorde mål efter bara 23 sekunder. Den glädjen blev dock inte långvarig då hemmalaget kvitterade två minuter senare. Stenungsund hade det mesta av bollen och Marstrand backade hem. Ett inte helt ovanligt scenario för Stenungsund den här säsongen.

– Det var väntat att vi skulle vara spelförande. De flesta backar hem mot oss, säger lagkapten Tony Bromé.

Lagkapten Bromé styrde och ställde från sin backposition. Med bara 42 sekunder kvar av första perioden gjorde Stenungsund mål efter riktigt vackert klapp-klapp-spel. Tre snabba pass avslutades med ett direktskott av Daniel Ekström.

– Marstrand var heta i första perioden, så det var skönt att sätta 1–2 i slutet, säger Ekström.

I andra perioden fick Stenungsund spela med en man mer och då petade Ludvig Eriksson in en retur från nära håll till 1–3. Marstrand reducerade till 2–3. Sedan kom avgörandet då Stenungsund utnyttjade Marstrands misstag skoningslöst. Innan den andra perioden var över stod det 2–7.

– Vi blev bättre ju länge matchen led och i slutet av andra släppte det för oss, säger Daniel Ekström.

I den tredje perioden bjöds det på offensivt spel. Försvarsspel var inte högst upp på priolistan. Det trillande in bollar i båda ändar av planen och serieledande Stenungsund kunde till slut ta en komfortabel seger med 11–5.

– Det blev lite lojt när vi ledde med så mycket, säger kapten Bromé.

Lagkapten Tony Bromé spelade många minuter och stod för en stabil insats med bland annat fyra assist och ett mål framåt.

– Det kändes okej för egen del, men det finns mer att ta av, säger han.

I och med segern drygades serieledningen ut till fyra poäng ner till tvåan Landvetter. Nästa match är hemma mot Frölunda på onsdag.

– Det gäller att vi fortsätter vara ödmjuka och inte tror att vi är världsmästare bara för att vi vinner matcher, säger Tony Bromé.

Björn Dinau

Matchfakta

Marstrands IBK-Stenungsunds IBK 5–11 (1-2, 1-5, 3-4)

Serie: Innebandy Division 2, herr

Mål: Daniel Ekström 4, Ludvig Eriksson 3, Tony Bromé, Sebastian Ottosson, Martin Johnsson, Kevin Nilsson.

Bra: Daniel Ekström, Tony Bromé och Viktor Thorsson.

Relaterade artiklar
Fler artiklar