Man åtalas för att ha hotat och angripit bussförare

När en bussförare vägrade ta med en man så blev hans kompis förbannad. Nu åtalas han för att ha hotat och angripit en bussförare, men också gett sig på en trafikledare.

Det var i mars 2017 vid bussterminalen i Henån på Orust som dispyten uppstod. En man ville att hans kamrat skulle få åka med bussen, men chauffören nekade till detta dels på grund av att männen enligt honom var berusade och att bussen var avsatt för att köra skolungdomar. Enligt busschauffören blev en av männen i samband med detta aggressiv och försökte först slå honom men missade. Han ska sedan ha tagit tag i chaufförens nacke och skakat honom.

Mannen ska också ha hotat bussföraren genom att säga att han skulle slå ihjäl föraren eller något liknande. Skeendet avbröts när några personer från hemtjänsten såg vad som hände och stoppade mannen och fick ut honom från bussen.

I samband med det anlände en arbetsledare som förare kontaktat i samband med att männen försökte åka med bussen. Hon gick efter mannen och i samband med att hon försökte få honom att stanna kvar på platsen och fotografera honom så ska han enligt kvinnan ha knuffat henne men också slagit och sparkat på henne.

Mannen åtalas därför för våld och hot mot tjänsteman, men också för misshandel mot kvinnan. Mannen har i förhör nekat till brott.

Kajsa Lind

kajsa.lind@lokaltidningensto.se