• Arkivfoto

  Man åtalas för brand i villa

  I somras kallades räddningstjänsten till en brand i en villa i Söbacken. En man räddades ur huset men huset gick inte att rädda.

  Branden ska ha startat i ett rum på nedervåningen. Ett värmeljus som placerats i ett fönster hade fått gardinen att fatta eld. Branden spred sig sedan upp till övervåningen och vinden. Räddningstjänsten hade emellanåt svårt att komma åt vid släckningsarbetet. Branden orsakade omfattande skador på villan, som socialtjänsten hyrde åt mannen.

  Nu åtalas mannen, som bodde i villan, för allmänfarlig vårdslöshet vid Uddevalla tingsrätt.

  Läs också:”Lågorna slog ut ur fönstret”

  I förhör berättar mannen att han tänt ett värmeljus på morgonen då han inte hade någon värme i huset. Sedan ska han ha lämnat huset och åkt till systembolaget och när han återvände därifrån vid 10.30 brann det inte. Han ska då ha gått upp på övervåningen.

  ”Sedan måste det ha börjat brinna som bara den på nedervåningen men inget på övervåningen men massor av rök”, säger mannen i förhöret.

  Mannen försökte då ta sig ut ur huset men inte ha lyckats och öppnade då ett fönster på övervåningen vilket gav branden nytt syre.

  Larmet till räddningstjänsten kom vid 13-tiden sedan ett par vänner kom förbi och såg att det rök från villan.

  Räddningstjänsten fick hjälpa mannen ut från övervåningen på huset. Det var aldrig någon risk för spridning till närliggande byggnader. Mannen, som är i 50-årsåldern, kördes till sjukhus med lindriga skador.

  Han nekar till brott.

  Karina Hansson

  redaktion@lokaltidningensto.se

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar