Man åtalas för försök till våldtäkt

En man åtalas för att ha försökt våldta en kvinna i Stenungsunds kommun. Enligt åtalet fick mannen kvinnan att komma till platsen genom att säga att hon skulle få radera en film som hade personlig betydelse för henne.

Det var i april som händelsen ska ha inträffat i en lägenhet i Stenungsunds kommun.

Enligt åtalet ska mannen fått kvinnan att komma till adressen genom att säga att hon skulle få kolla och radera en film som hade stor vikt för henne.

När hon kom till lägenheten ska mannen ha hotat henne med våld om hon inte hade sex med honom. Han ska också ha hållit fast kvinnan och slagit henne i ansiktet flera gånger med öppen hand. Dessutom ska ha hållit för hennes mun och ställt sig i vägen när hon försökte lämna lägenheten.

Åklagaren skriver i åtalet att kvinnan enbart på grund av tillfälliga omständigheter lyckades ta sig loss och kunde springa från platsen och på så sätt förhindra att brottet fullbordades.

– Jag vill inte gå in på det mer än att det berodde på tillfälliga omständigheter att hon kunde ta sig därifrån, säger Anette Fogelberg, kammaråklagare.

Mannen åtalas nu för försök till våldtäkt, ett brott han nekar till i förhör. Han åtalas också för grov olovlig körning efter att ha kört bil utan att ha rätt till det vid fem olika tillfällen i Västsverige och för en ringa stöld. Han erkänner de samtliga tillfällen av grov olovlig körning men nekar till ringa stöld.

Rättegången inleds i nästa vecka.

Kajsa Lind

kajsa.lind@lokaltidningensto.se