Uddevalla Tingsrätt. Arkivfoto.

Man döms för misshandel på Harrys

En 19-årig man döms för misshandel och narkotikabrott till villkorlig dom med samhällstjänst. Mannen ska också betala skadestånd till de tre män som han slagit i somras utanför Harrys i Stenungsund.

Det var vid stängningstid vid 02-tiden på natten i somras som männen hamnade i en hetsig diskussion utanför Harrys i Stenungssund.

Den åtalade 19-åringen ska i samband med den slagit en man i ansiktet och utdelad knytnävsslag mot två andra. En av målsägarna, som fick ett slag mot ansiktet ska också ha förlorat medvetandet en stund. 

Mannen har erkänt två fall av misshandel men nekar till det tredje. Däremot döms han för alla tre fall av misshandel och för ringa narkotikabrott.

På onsdagen dömde Uddevalla tingsrätt mannen till villkorlig dom med samhällstjänst på 75 timmar. I domen talar man om att misshandeln hade kunnat ge ett fängelsestraff men att rätten tagit hänsyn till att han är tidigare ostraffad och att hans sociala omständigheter gör att han det inte finns anledning att tro att han kommer återfalla i brott.

Mannen ska också betala skadestånd på totalt drygt 33 000 kronor till männen som han slagit.

Mannen stod också åtalad till ett annat fall av misshandel tillsammans med en 20-årig man. Men i det fallet frias de båda i avsaknad på bevis. 20-åringen fälls dock också för ringa narkotikabrott och får betala dagsböter för det.

Kajsa Lind

redaktion@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar