Man häktad misstänks för två rån – nekar till brott

I oktober rånades en Ica-butik i Jörlanda, 20 december utsattes en bensinstation i Stenungsund för rån. I båda fallen misstänks en man i 35-årsåldern. Han nekar till brott.

En man i 35-årsåldern från Stenugsunds kommun sitter sedan innan jul häktad misstänkt för två rån som inträffat i kommunen. Ett rån skedde 6 oktober mot Ica-butiken i Jörlanda. Då gick en maskerad man in i butiken och krävde butikspersonalen på kontanter.

20 december utsattes OKQ8:s bensinstation i Stenungsund för ett rån. Även här var det en maskerad man som den här gången hotade till sig cigaretter. Inte vid något av rånen ska mannen ha använt något vapen enligt polisen.

Läs mer: Gripen för rånet mot macken misstänks för fler rån

Läs mer: Bensinmack rånad av maskerad man

Läs mer: Rån mot Ica-butik – polisen söker vittnen

Läs mer: Ica-handlaren i Jörlanda: ”Personalen kommer få det stöd de behöver”

Dagen där på kunde en man i 35-årsåldern anhållas i sin frånvaro. Mannen greps den 21 december och sitter sedan 23 december häktad misstänkt för de båda rånen.

I STO, men även i angränsande kommuner, har flera rån mot bensinstationer och butiker skett med liknande tillvägagångssätt.

Misstänks han för fler liknande rån i området?

– Det är bara de två som han misstänks för. Jag kan inte gå in på om det är fler vi tittar på men i nuläget är det bara det här två fallen som han delgivits misstanke om.

Mannen har i förhör och under det båda häktningsförhandlingarna nekat till brott.

Hur går utredningen vidare?

– Nu kommer det att genomföras sedvanliga utredningsåtgärder och sedan ska det tas ställning till om de finns tillräckliga skäl för att leda till åtal, säger Jessica Lundkvist Vardaro, assistentåklagare på Uddevalla tingsrätt som är förundersökningsledare i ärendet.

Hon vill dock inte gå in på vilka utredningsåtgärder det kan handla om.

– Men vi tittar brett, det gör vi alltid. Vi tittar på om det finns ytterligare händelser, dels i befintliga utredningar som pågår, men även om det finns fler gärningsmän.

Mannen greps kort efter rånet och är nu häktad på sannolika skäl för två rån till den 19 januari.

Karina Hansson

karina.hansson@lokaltidningensto.se