Best of the west linedance ställer till med stor linedanceträff på Fregatten. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivfoto

”Man håller sig ung med dansen”

Under lördagen blir det Linedance för hela slanten på Fregatten. Best of the west Linedancers ordnar stor träff – föreningens ordförande Barbro Pilebo reder ut vad det handlar om:

Vad är det som händer?

– Vi kommer vara uppkopplade mot Crystal boot awards i Bristol på stora skärmar under hela eventet, det är en som Oscarsgala inom Linedance. De största koreograferna i världen får ta emot priser och lär ut sina egna koreografier. Vi dansar hela dagen, från 11 till 17, till olika typer av musik och det är gratis inträde för alla som vill titta på.

Vad är så speciellt med linedance?

– Linedance är det absolut bästa som hänt mig. Jag började när jag var 60 år och hade aldrig tagit ett steg. Idag är jag 71 men känner mig mycket yngre, man håller sig ung med dansen! Den passar alla, man behöver inte vara en stor atlet utan kan dansa helt efter sin egen förmåga.

Vad gör ni annars i föreningen?

– Vi ordnar mycket event, åker och hälsar på andra föreningar och får besök av dem. vi dansar till alla sorters musik, alltifrån funk till pop. Många tror att det bara är country inom Linedance, men det är egentligen den musikstil vi dansar minst till. Det är inte bara en dansförening utan man blir också väldigt goda vänner.

Vad är det för ålder och kön på dem som håller på?

– Ålder är ganska blandat, men när det gäller kön är det väldigt få karlar. Många som testar har lite svårt med koordinationen och så har de så mycket prestationsångest så det låser sig. Det går inte, man måste koncentrera sig på det man gör. Egentligen är det lite lustigt för linedance är ju utvecklad av cowboys från början, och då var det bara män som dansade på det här sättet för att de inte hade några partners.

Lotta Hohner

lotta.hohner@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar