Allvarligt tillstånd för man som hittades i vattnet

På lördagseftermiddagen hittades en medvetslös man i vattnet vid bryggorna i hamnen i Ellös. Mannen, som är i 65-årsåldern, fördes i ambulanshelikopter till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Tillståndet för mannen är fortsatt allvarligt, uppger Sahlgrenska sjukhuset.

Vid 15.30-tiden larmades räddningstjänsten på Orust till hamnen i Ellös. Där var det en person som hittat en medvetslös man i vattnet.

Räddningstjänsten kom till platsen ungefär fem minuter efter larmet.

– Det var en person som varit ute och simmat som fick syn på honom där han låg i vattnet, säger Hans Blohm, insatsledare på räddningstjänsten.

Enligt Hans Blohm är det oklart hur mannen hamnat i vattnet eller hur länge han legat i vattnet men han ska ha varit medvetslös när räddningstjänsten fick upp honom.

Både ambulans och ambulanshelikopter larmades till platsen. När ambulansen kom till platsen påbörjades hjärt-lungräddning. Mannen, som är i 65-årsåldern, fördes till Sahlgrenska sjukhuset med ambulanshelikopter.

På söndagsmorgonen uppgav Sahlgrenskas pressjour att läget för mannen är allvarligt. Ett tillstånd som inte förändrats på måndagseftermiddagen.

Karina Hansson

karina.hansson@lokaltidningensto.se