Man sparkade sin hund – nu får han djurförbud

Mannen dömdes för att ha sparkat sin hund och nu beläggs han med djurförbud. Mannen har överklagat beslutet och menar att det är länsstyrelsens fel att hunden inte längre lever.

En man var ute och gick med sin hund i Stenungsund utanför ett bostadsområde. Han var högljudd och skrek och gapade. En granne hörde honom och tittade ut för att se vad som stod på, och såg då hur mannen lyfte upp sin hund i kopplet, så att den blev hängande i halsbandet.

Hunden hade försökt sätta sig ner för att kissa, enligt vittnet, men mannen verkade vilja fortsätta gå. Då slet sig hunden. När mannen lyckades fånga in den igen kopplade han den och sparkade den sedan flera gånger, enligt tingsrättens dom.

Han dömdes mot sitt nekande för djurplågeri i slutet av april. Nu har länsstyrelsen fattat ett beslut om djurförbud.

Läs mer: Slog sitt ex och sparkade sin hund – döms

I beslutet förbjuds mannen att ha hand om alla slags djur, och det gäller tills vidare. Mannen fick sex veckor på sig att göra sig av med alla djur han ägde, men en vecka efter beslutet skickade han istället in en överklagan.

Där skriver han att han aldrig sparkat sin hund utan bara försökte skydda den från en okänd man som försökte ta hunden.

”Då djurförbudet är tills vidare vilket är väldigt oklart och flummigt så vill jag att tillsvidare nu har passerat”, skriver han.

Mannen skriver också att hunden inte lever längre på grund av länsstyrelsens beslut. Den blev för stressad och olycklig av att omplaceras, menar mannen.

Louise Jungmalm

louise.jungmalm@lokaltidningensto.se