Arkivfoton

Många anmälningar om båtmotorstölder

Polisen har fått in sex anmälningar om båtmotorer som stulits i helgen och Tjörn verkar hårdast drabbat.

– Vi ska se om det kan vara samma gärningsman. Men nu finns inget som tyder på det, säger Håkan Johansson, stationsbefäl på polisen i Stenungsund.

De flesta av stölderna ska ha skett någon gång i helgen, men två av stölderna kan också ha skett i förra veckan men anmälts först efter helgen. Fem av stölderna har skett på olika ställen på Tjörn varav två vid Stanviks hamn i Rönnäng, ytterligare en på Skutholmsvägen och en vid Sjötången i Myggenäs. I en anmälan från Bleket skriver anmälaren också att minst tre båtägare till blivit av med motorer och att dessa kommer att skicka in anmälan i efterhand. En stöld ska ha skett i Stenungsund.

Totalt kan det alltså handla om nio motorer som stulits och det verkar alltså som att det är en våg av båtmotorstölder just nu vilket inte är helt ovanligt just vid den här tidpunkten eftersom semestertiden är över och färre människor är i hamnarna.

– Det är klart att allting är kvar i marinorna nu samtidigt som folk kanske bara åker ut dit på helger. Det har varit lugnt ett tag, men nu har stölderna ökat, säger Håkan Johansson, stationsbefäl vid polisen i Stenungsund.

Polisen kollar nu på om helgens stölder på något vis kan kopplas samman.

– Vi har inte hittat något sådant mönster men vi ska se om det kan vara samma gärningsman. Men det finns inget som tyder på det just nu, säger Håkan Johansson.

Kajsa Lind

redaktion@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar