Många böcker bytte ägare

Nya böcker för en femtiolapp, gallrade för en tia. Det gick verkligen att fynda då Orustböckernas dagar arrangerades i Henån.

Det är biblioteket som håller i den årliga Orustböckernas dagar. Böcker från den egna verksamheten säljs då ut för en mycket billig peng. I år var koncentrationen kokböcker och trädgårdsböcker men det gick även att fynda deckare, romaner och CD skivor.

Planen utanför kulturhuset Kajutan var fyllt av bokhyllor med böcker. Noga sorterade och märkta med pris var det lätt för besökarna att få en blick över vad som fanns att fynda. Inne i biblioteket hade barn och ungdomsböcker dukats upp.

– Vi har runt 4000 titlar här. Det är svårt att säga exakt antal böcker men det brukar ligga runt det antalet, säger Janne Carlsson som under många år ansvarat för arbetet inför och under Orutsböckernas dagar.

Dagarna pågår under fredagen och under lördagen, då biblioteket har öppet. Förutom de gallrade böckerna finns det flera nya böcker att köpa.

– Det är en härlig mix av gammalt och nytt. De nya böckerna säljer vi till lite högre pris, annars är det kvalitén på boken som avgör priset.

Förutom bibliotekets böcker fanns flera Orustförfattare på plats samt släktforskarna som arrangerar Orustböckernas dag tillsammans med biblioteket.

En som sålde nya böcker var Katinka Bille. Hon är författare, bosatt på Flatön, till boken Diktaren. Diktaren utspelar sig på hemön och är både spännande och igenkännande. Nu arbetar Katinka på Diktarens uppföljare.

– Den kommer inte att utspela sig på Flatön, avslöjar författaren med lite mystik i rösten.

Erika Olofsson

0303-728229

erika.olofsson@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar