• Arkivfoto

  Misstänks ha våldtagit och misshandlat exfrun

  En man misstänks för att ha våldtagit och misshandlat sin före detta fru. Han är också misstänkt för att vid ett flertal tillfällen tidigare ha misshandlat och hotat kvinnan.

  Det var i kvinnans bostad i STO-området som den misstänkta mannen i 50-årsåldern enligt åtalet ska ha tvingat ner kvinnan på golvet med våld. Genom att trycka armen över hennes hals har han sedan utfört handlingar som är jämförbara med samlag och som gör att mannen åtalas för våldtäkt. Händelsen ska ha inträffat på hösten i år.

  Vid samma tillfälle ska mannen också ha misshandlat kvinnan genom att dra och släpa henne i håret, bita henne i kind och näsa och dunka hennes huvud i golvet och väggen. Mannen ska också ha dödshotat kvinnan.

  Mannen åtalas också misstänkt för att vid fem andra tillfällen mellan 2012 och 2017 ha misshandlat kvinnan och för att vid ett tillfälle ha hotat henne. Alla de händelserna ska ha skett i parets då gemensamma bostad eller i kvinnans egna bostad.

  Mannen åtalas utöver våldtäkten för grov kvinnofridskränkning där samtliga sex fall av misshandel och två fall av olaga hot ingår.

  Kajsa Lind

  kajsa.lind@lokaltidningensto.se

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar