Arkivfoto

Misstänkt miljöbrott – eldade isolering

En man i 50-årsåldern eldade vid två tillfällen på en tomt på Orust. Bland materialet som han eldade fanns flera miljöfarliga ämnen och han åtalas nu misstänkt för miljöbrott.

Det var i februari förra året som miljö-och byggnadsförvaltningen fick ett tips om att mannen eldade avfall och att han även vid tidigare tillfällen gjort samma sak.

När två miljö- och hälsoinspektörer besökte platsen dagen efter hittade de aska och rester av saker som man inte får elda, till exempel möbler, plast och gasfyllda burkar.

I mars åkte miljöinspektören tillsammans med räddningstjänsten till samma plats då mannen höll på att elda avfall igen. Mannen berättade då att han hade eldat saker som blivit kvar när han rensat ut i huset. Han erkände att han eldat isolering, frigolit och metall, däribland en sprayflaska som hade smällt när han tände på.

Mannen åtalas för miljöbrott vid två tillfällen eftersom det släppts ut flera olika ämnen som är skadligt för människor, djur eller växter och kan medföra föroreningar i samband med att han eldat.

Åklagaren yrkar på att mannen ska dömas till böter på en summa av 5 000 kronor.

Kajsa Lind

kajsa.lind@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar