Misstänkt mord – pojkvän anhållen

På nyårsdagen hittades en kvinna död på Orust. Hennes pojkvän är nu anhållen misstänkt för mord alternativt dråp.

Det var Nyheter STO som var först med att rapportera om händelsen på nyårsdagen när polis larmades till en adress norr om Henån där en kvinna hittades död. Polisen har i nuläget väldigt knapphändiga uppgifter om vad som hänt.

– Det jag har fått bekräftat är att en man sitter anhållen misstänkt för mord alternativt dråp och att det är en kvinna som är avliden, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen.

Kammaråklagaren som tilldelats fallet är Carina Gustafsson. Även hon är ovillig att gå in på detaljer i det tidiga skedet som utredningen befinner sig i.

– Det är en person som har påträffats avliden, och omständigheterna är oklara. En man är anhållen på sannolika skäl misstänkt för brott. Mycket mer än så kan jag inte säga.

När polisen först fick larmet behandlades det som ett självmord, men väl på plats fattade de misstankar. Både mannen och kvinnan är födda i mitten på 1980-talet, och kände varandra. Huruvida de också bodde ihop vill inte Carina Gustafsson gå in på.

– Nästa steg blir att fortsätta med utredningen och bestämma om mannen också ska begäras häktad. Polisen jobbar vidare, säger hon.

Sten Rune Timmersjö, chef på polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal, berättar att de har fortsatt att hålla förhör. Därtill har en teknisk undersökning gjorts av platsen.

– Ännu kvarstår många oklarheter. Det jag kan säga är att det är en man som anhållits misstänkt för mord på sin flickvän under nyårsdagen. Det är oklart hur mycket sambo de var, han var hemmahörande på Orust medan hon också hade en annan adress. Kvinnan anträffades död på ett sådant sätt att patrullen fattade misstankar.

Var det mannen själv som ringde in larmet?

– Några sådana detaljer vill jag inte gå in på, säger Sten Rune Timmersjö.

Kajsa Lind

Tobias Holmgren

redaktion@lokaltidningensto.se