Arkivfoto

Misstänkts ha dödshotat man på krogen

En man åtalas för att ha hotat en annan man på krogen. Den misstänkta mannen säger att han var berusad och inte minns vad han sagt.

Enligt målsägaren var han på en krog i Stenungsund i januari i år när den misstänkte mannen som är i 50-årsåldern kom fram. De båda männen kände varandra sedan tidigare och de misstänkte mannen ska ha menat att målsägaren var skyldig honom pengar.

Mannen ska sedan börjat att hota den andra genom att säga saker som att han skulle ”sprätta och hänga upp honom”. Mannen blev avvisad av vakter och gick till en restaurang i närheten.

Där ska mannens hot mot målsägaren ha fortsatt. Enligt chefen på restaurangen ska mannen ha dödshotat målsägaren. När målsägaren sedan gick förbi restaurangen för att hämta sin bil som stod parkerad utanför berättade restaurangchefen, som känner målsägaren, om hoten som mannen hade uttalat.

Mannen säger i förhör att han var berusad under kvällen och att det blev tjat mellan de båda. Han säger att han inte minns vad han sa men att det var dumma saker på grund av att han var full och arg. Däremot tror han inte att han ska ha sagt något så grovt som målsägaren hävdar. Dagen efter ska han också ha ringt målsägaren för att be om ursäkt för kvällen.

Mannen är nu misstänkt för olaga hot vid två tillfällen, dels för vad han sa direkt till målsägaren men också för vad han sa om målsägaren till restaurangchefen.

Kajsa Lind

kajsa.lind@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar