Mobilkran brann med öppna lågor på E6

Vid 19.40-tiden på måndagen fick räddningstjänsten in ett larm om att det brann i en kranbil på E6 mellan Ljungskile och Stenungsund. Räddningstjänst och polis kallades till platsen.

Strax innan klockan 20 på måndagskvällen kallades räddningstjänst och polis till en brand på E6 mellan Ljungskile och Stenungsund.

– Vi åkte dit med sju enheter, varav ett ledningsfordon, säger en larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Enligt polisen rörde det sig troligtvis om någon hydraulolja som hade läckt ut på vägen och kranbilen brann med öppna lågor.

Det blev totalstopp i trafiken i södergående riktning med långa köer som följd. Enligt polisen finns det inga uppgifter om några personskador.

– Föraren lämnade platsen och åkte till sjukhus för att göra en kontroll men det var inga personskador. Polisen åkte dit för att ta provtagningar, men det finns inte heller någon misstanke om brott, säger Hans Lippens, presstalesperson polisen i Väst.

Strax innan klockan 22 meddelade räddningstjänsten att branden var släckt. Vägen skulle vara fortsatt avstängd i några timmar till under bärgningsarbetet och trafiken fick ledas om till gamla E6.

– Den närmsta bärgningsbilen fanns två timmar bort så därför tog det lite längre tid. Arbetet var klart strax efter midnatt, säger Hans Lippens.

Sanna Puoskari

redaktion@lokaltidningensto.se