.

Myggenäs IBK klara för tvåan

Trots att laget inte tog sig tillräckligt högt i tabellerna är Myggenäs innebandyklubb nu klara att gå upp i division 2.

Tjörnklubben gjorde en bra säsong i fjol men hamnade ändå inte bland de tre främsta vilket krävdes för att få spela i division 2. Men nu visar det sig att Myggenäs trots allt får en plats i tvåan.

Orsaken är att det blir platser över sedan både Zenith och Stenungsund gått upp en serie, samt att Lerum och Partille varit tvungna att bilda nya klubbar för att få spela i tvåan med sina andralag.

Hur det nu än blir med detta fick fyran i division 3, Myggenäs IBK, chansen att flyttas upp.

Klubbledningen i Myggenäs IBK menar att man har kapacitet att spela i tvåan och att det blir en utmaning för hela klubben. Efter serieslutet har man nu tagit några veckors ledighet från innebandyn men träningarna inför höstens säsong tar fart inom kort och klubben ska skall se till att laget kommer väl förberett till seriespelet i höst.

– Vi ser fram mot den här uppflyttningen och vi skall nu förbereda oss på bästa sätt, säger ordföranden Magnus Andersson.

– Sedan kan det också bli så att även femte och sjätte laget i division 3 flyttas upp till tvåan. Det är i så fall Dingle och Marstrand, säger han vidare.

Myggenäs IBK jobbar just nu för att kontraktera nya tränare för kommande år. De skall presenteras i veckan eller i början av nästa vecka.

Klubben har också börjat titta på nya spelare och man kommer att bjuda in spelare till provträning kommande veckor. Man kan också räkna med att träningen kommer att utökas något inför division 2-starten.  

Lasse Andrée

0303-728228

redaktion@lokaltidningensto.se

 

Relaterade artiklar
Fler artiklar