Trots att de kämpade väl och vann blir det spel i division 3 nästa säsong för Myggenäs. Foto: Simon Pettersson

Myggenäs ur tvåan efter drama

– Pinsamt! ropade Myggenäs tränare Conny Dahlström till domarna efter matchen.

Laget fick ”bara” oavgjort och åker ur division 2.

– Det är otroligt billiga utvisningar, suckade spelaren Niclas Hjelm.

Förutsättningarna var enkla när matchen mellan Älvstranden och Myggenäs drog igång på söndagseftermiddagen.

Vinnaren skulle hänga kvar i division 2. Förloraren skulle spela division 3. Ett oavgjort resultat skulle betyda att Älvstranden hängde kvar, oavsett resultat i sudden death.

Det slutade med en sanslös dramatik, där Älvstranden till slut drog det längsta strået.

– Vi ska givetvis stänga matchen när vi leder med två mål i slutet, suckade matchens gigant Niclas Hjelm.

Myggenäs kom till spel med drygt 50-70 fans i ryggen som tagit bussen ner från Tjörn. Efter en bra uppvärmning gick laget ut och körde över Älvstranden inledningsvis. Hemmalaget tog visserligen ledningen men sedan är det bara ett lag på banan. Felix Andreasson stänker in 1-1. Peter Ottenborn skarvar in tvåan. När sedan just Hjelm sätter 1-3 innan periodpausen är Myggenäs i division 2 även nästa säsong. Ett resultat som skulle inneburit att laget möter Stenungsunds IBK i seriespel igen.

– Det är synd att det här slutade som det gjorde. Det hade blivit roliga matcher mot 89ers och lagen har inte legat i samma serie sedan 2007, konstaterade Hjelm.

I den andra perioden går MIBK ut och ställer ut skorna och Älvstranden lyckades både reducera och kvittera. Två mål som gjorde att matchen var helt öppen inför den sista perioden.

En period som inleds med att samma Hjelm sätter 3-4 och där Ludvig Jarlesjö utökar till 3-5. Resultatet står sig tills det återstår 3.27 kvar av matchen. Med två man i utvisningsbåset så klarar inte grönsvarta Myggenäs att stå emot längre.

Älvstranden gör både 4-5 och 5-5 inom loppet av en minut och resultatet står sig matchen ut. Ludvig Eriksson sätter visserligen 5-6 i sudden men extrapoängen det hjälpte föga. Myggenäs spelar i division 3 säsongen 2017/2018.

– Det är bittert och det är så här det har sett ut den här säsongen. Vi har varit i ledningen i matcherna men tappat den flera gånger och nu är det bara att börja om i division 3, avslutar Hjelm.

Simon Pettersson

sporten@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar