Det blev ett nej till köp av fastigheten med det gamla polishuset för sju miljoner kronor. Arkivfoto

Nej till miljonaffär

Efter en lång och delvis hetsig debatt beslutade fullmäktige på Tjörn att avstå från köp av fastigheten med den gamla polisstationen för sju miljoner kronor.

Fastigheten ligger i norra delen av Skärhamn där den gamla polisstationen står, och lades ut till försäljning där Tjörns kommun vann budgivningen med ett bud på sju miljoner kronor. Frågan har splittrat majoriteten då moderaterna valt att rösta nej till köpet i kommunstyrelsen.

Läs mer:Sagas granntomt ratas av politikerna

Igår prövades ärendet slutgiltigt i kommunfullmäktige. Debatten blev stundtals livlig med en del tjuvnyp och slutade som väntat med ett nej till köp, med 27 röster mot tolv. Liberalerna, Centern, Krisdemokraterna och Miljöpartiet yrkade på bifall till köp. Deras förslag var att fastigheten kunde användas till så kallat 70+-boende för seniorer.

Moderaterna och socialdemokraterna, tjörnpartiet, sverigedemokraterna och vänstern motsatte sig köpet. Argumenten var bland annat att priset är för högt och att man inte vet vad marken skulle kunna användas till, samt att den ligger i ett högriskområde för översvämningar.

Lotta Hohner

lotta.hohner@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar