Nösnäs lockar med kvalitativ utbildning

Ett prisbelönt teknikcollege, ett skolbibliotek i världsklass, praktik på Cypern, ishall och snart en nybyggd simhall. Under lördagen visade Nösnäsgymnasiet upp sin verksamhet för nyfikna niondeklassare.

Till Nösnäs söker sig främst elever från närliggande kommuner, men skolor i Göteborg med olika erbjudanden lockar också. Det kan vara iPads och kortare skoldagar – och att de ligger i en stad.

– Nu har det stabiliserats med mer seriös marknadsföring. Och det vi vill visa är att det finns en skola i närkommunen med bra kvalitet, säger Helene Petersson, verksamhetschef Nösnäsgymnasiet.

Det är inte ovanligt att ungdomar som först valt en skola i Göteborg, sedan kommer till Nösnäs efter ett tag.

– Vi får ju handskas med hemvändare, de inser att det kanske blev för jobbigt att pendla, säger hon och fortsätter:

– Vi har fått fler elever de senaste två åren och vi kan verkligen visa att vi har bra kvalitet på utbildningen. Vi har vunnit bästa teknikcollege och våra lärlingsutbildningar lockar elever från andra hållet, de kommer från Göteborg och hit istället.

Tidigare i höstas stod representanter från Nösnäsgymnasiet på Svenska Mässan under Gymnasiemässan.

– Det är viktigt att visa vårt breda utbud och synas. Det är ju så, syns man inte finns man inte, säger Helene Petersson.

Under dagen erbjöds besökare att bland annat prata med nuvarande elever och lärare. Besökte man industriteknik-programmet kunde man testa maskiner i verkstaden, vid naturvetarna kunde man göra experiment och vid ekonomiprogrammet och handelsprogrammet visade elever upp sina UF-företag.

Amanda Karlsson

Relaterade artiklar
Fler artiklar