Foto: Stina Olsson, Västtrafik

Nu ska Västtågen bli tystare

Nu satsar Västtrafik på att fler pendeltåg som trafikerar bland annat Stenungsund ska ha tystare platser ombord. Något som efterfrågats av kunderna enligt företaget.

Som det ser ut i dagsläget så är det 28 av Västtrafiks totalt 100 Västtåg som har tystare platser ombord. De tågen är skyltade både på ut- och insidan och har 20 tystare platser som är placerade i ena änden av tåget. På de platserna ska samtalstonen vara låg och telefonen vara i ljudlöst läge.

– Våra resenärer har efterfrågat tystare platser och under 2016 införde vi det på prov på nio av våra tåg, något som blev väldigt uppskattat. Nu har vi utökat till 28 tåg och gör det samtidigt tydligare för kunderna hur platserna fungerar, säger Jarl Samuelsson, ansvarig för Västtrafiks tågtrafik i ett pressmeddelande.

De befintliga tågen med tystare platser trafikerar framför allt tre sträckor och däribland tågen som går till Stenungsund på sträckan Göteborg – Uddevalla och Strömstad. De övriga sträckorna är de mellan Göteborg och Vänersborg samt Göteborg – Falköping – Töreboda/Nässjö.

I vinter tänker dock Västtrafik införa tystare platser på fler tåg, tanken är att de ska finnas på ungefär hälften av Västtrafiks 100 tåg. Alla nya tåg som köps in ska också utrustas med tystare platser.

Kajsa Lind

Relaterade artiklar
Fler artiklar