Ny anmäld attack mot kvinna på hundpromenad

En kvinna i 40-årsåldern ska under fredagskvällen ha blivit misshandlad när hon var ute och rastade hunden i Älvhem. Det är tredje anmälan på bara drygt månad som inkommit till polisen om olika kvinnor som ska ha utsatts på samma sätt.

Det var enligt Fredrik Svedemyr, presstalesperson för polisen i region Väst, vid tio-tiden i fredags kväll som en anmälan upprättades efter att en kvinna ringt polisen.

Hon ska dessförinnan ha varit på sen kvällspromenad med sin hund, då hon oprovocerat attackerats genom sparkar och slag.

– Men det framgår inte riktigt av anmälan om det skulle ha varit en eller flera personer som gjort detta, uppger Fredrik Svedemyr under lördagseftermiddagen.

Förd till sjukhus

Enligt anmälan ska kvinnan efter attacken ha tagit sig till en granne och där fått hjälp att ringa polis. En ambulans ska även ha skickats till adressen för att föra kvinnan till sjukhus för kontroll.

– Men det är även här oklart vilka skador hon ådragit sig, uppger Fredrik Svedemyr.

En anmälan om misshandel upprättades också på plats av polis, som sökte efter gärningsmannen eller männen, utan resultat.

Tredje anmälan

Detta är den tredje anmälan på kort tid där händelseförloppet påminner om tidigare oprovocerade attacker som ska ha inträffat i Stenungsund lördagen den 21 november, respektive lördagen den 17 oktober, uppger Fredrik Svedemyr vidare.

Läs mer: Kvinnor med hund attackerades – nu startas promenadsällskap

– I dessa fall har man specifikt anmält två-tre gärningsmän i 20-årsåldern, men det finns ingen gripen och ingen misstänkt i nuläget.

Läs mer: Kvinna rastade hunden – blev misshandlad av tre killar

Läs mer: Sparkades ner på hundpromenaden

– Förundersökningen i det fall som anmäldes i Hasselbacken förra helgen ska därför också ha lagts ned av jourhavande förundersökningsledare. Men det är möjligt att den nu återupptas om det kommer fram uppgifter som kan föra utredningen framåt, uppger Fredrik Svedemyr vidare.

Camilla Moestedt

camilla.moestedt@otv.se