Arkivfoto/Googlemaps

Ny attack mot bilar – tredje gången på kort tid

På onsdagen kastades snö eller is mot bilar på Göteborgsvägen. Det är tredje gången som bilar träffats i Stenungsund på kort tid.

För knappt två veckor sedan fick polisen två dagar i rad larm om ungdomar som kastade vad polisen misstänkte var sten från gångbron över Göteborgsvägen vid vårdcentralen.

Läs mer: Ny stenkastning från bro – tre bilar träffade

Vid ett av tillfällena träffades en bil och vid det andra tre bilar som fick skador i samband med händelsen.

På onsdagskvällen vid halv åtta var det dags igen. Den här gången var det på bergsklippan vid CW-Borgs vägs som ungdomarna stod och kastade mot bilar på Göteborgsvägen.

– Någon har beskrivit det som snöbollar och andra som isflak. Det är två bilar som träffades men vi vet inte om det blivit skador eftersom det var mörkt, säger Håkan Johansson, stationsbefäl vid polisen i Södra Fyrbodal.

Det fanns inga misstänkta kvar på platsen när polisen kom dit.

– Det är lätt att tro att det är samma personer som kastade som vid de andra tillfällen. Det är i alla fall ett ofog som spridit sig.

Polisen har i nuläget inga misstankar om vilka det är som kan ligga bakom händelserna.

– Vi måste ha in vittnesuppgifter men det är inte så lätt med tanke på att när bilen träffas så har den redan passerat och i första läget är det lätt att tro att det kommer från bilen framför.

Kajsa Lind

kajsa.lind@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar