• Ny chef på Molekylverkstan

  Om en och en halv månad, 4 december, börjar Johan Cruse som verksamhetschef på Molekylverkstan i Stenungsund.

  – Det känns otroligt spännande, säger han.

  Johan Cruse bor sedan tio år med sin familj, sambo och två barn, i Mjörns gamla skola.

  – Jag och Anna, sambon, bodde i en tvåa i Högsbo i Göteborg och vi ville flytta ut på landet. Vi hittade den här fastigheten på nätet och rätt vad det var så blev vi Tjörnbor.

  Marinbiolog

  Johan är marinbiolog men har under det mesta av sitt yrkesliv jobbat med kompetensutveckling på Volvo.

  – Det känns som om jag alltid hållit på med utbildning, säger han.

  Det är förstås en av anledningarna till att han sökte och fick jobbet som han snart tillträder.

  – Faktum är att jag sökte det när det var ledigt förra gången, säger han och ler. Men den gången fick Catarina Lindfors uppdraget och nu ska jag efterträda henne.

  Imponerad

  Han säger att han är imponerad av av Molekylverkstan gör:

  – Det är ett mycket kompetent team som jobbar där. Nu blir det min uppgift att se till så att gruppen får förutsättningar att fortsätta fungera. Jag kommer in i verksamheten från ett annat håll. Catarina kom från skolvärlden medan jag kommer från näringslivet samtidigt som jag kan bidra erfarenhet av utbildning.

  Han har en spretig utbildning själv. Tillsammans med marinbiologexamen har han också läst ekonomiprogrammet på gymnasiet och media och kommunikation eftergymnasialt på Stjerneskolan i Torsby. Dessutom gått naturvetenskapligt basår innan han kunde börja med marinbiologin på universitetet.

  – Jag vill göra skillnad, säger han. Jag tycker att jag har de rätta verktygen med mig för att kunna göra det på Molekylverkstan. Tack vare min breda bakgrund kan jag jobba från en massa olika infallsvinklar.

  Han säger att det ska bli spännande att jobba i en roll han aldrig varit förut.

  Spännande roll

  – Jag tycker att naturvetenskap är fantastiskt kul. Och att det är viktigt att fullfölja den kontakt Molekylverkstan har med skolor i STO-regionen.

  Stort ansvar

  – Jag tycker att Molekylverkstan är ett forum för att öka intresset och sprida kunskap om naturvetenskap till skolor och allmänhet. Det är ett stort ansvar!

  INGEMAR HAMMARSTRÖM

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar