Ny entré till kommunens hus

En ny tillfällig entré i väntan på den nya. Då kommunhuset byggs om får besökare och anställda ta en annan väg in.

Kommunhuset i Henån håller på att byggas om, ett arbete som hållit på ett antal månader. Syftet är att öka säkerheten men även tillgängligheten för alla, besökare som anställda. Delar av kommunhuset byggs om och detta görs i etapper. Nu har en ny entré till kommunhuset öppnats. Den gamla entrén ska byggas om under hösten.

Läs mer: Byggs om för 25 miljoner

Besökare hänvisas till bokade besök med tjänstemän eller politiker som får möta besökaren i entrén. Motivet uppges vara säkerhet och bättre service. Kommunens säkerhetsstrateg och säkerhetsskyddschef Magnus Edenmyr ser ombyggnaden även som ett sätt att välkomna besökaren.

– Vi stänger inte igen kommunhuset utan följer det som de flesta andra kommuner i landet redan har gjort. Orust är en av få kommuner som har ett så öppet kommunhus som vi haft fram till i dag, där det bara har gått att promenera rakt in till de olika förvaltningarna.

Rubriker om bombhotade kommunhus, incidenter, överfall och politiker som attackeras och trakasseras har duggat tätt. Och små kommuner är inte förskonade. Kommunhuset på Orust kommer inte vara lika öppet som det varit tidigare utan alla besökare måste anmäla sig i receptionen. Tjänstemännen får gå till receptionen och möta sin besökare.

– Det kan även bli ett bättre välkomnande till kommunhuset. Besökaren blir hämtad och kommer direkt till rätt tjänsteperson.

Den gamla huvudentrén är nu stängd och kommer så vara under tiden ombyggnaden av entrén pågår. Arbetet beräknas ta cirka två månader. Under ombyggnaden öppnas en tillfällig entré vid den norra gaveln på kommunhuset, nära rondellen. Hit har även kommunens växeltelefonister flyttat. Det är hos Anethe Andersson, Gun-Britt Hermansson och deras kollegor som alla besökare måste anmäla sig. Ett väntrum har byggts intill växeln. Annethe tycker att nyordningen fungerar väl.

– Det är lite ovant både för oss och för besökarna, men det är så här det kommer bli fortsättningsvis så det är lika bra att alla vänjer sig.

Erika Olofsson

0303-728229

erika.olofsson@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar