Anders Åström från Tjörn blir ny vd för Renova. Pressfoto: Emelie Asplund

Ny Renova-vd kommer från Tjörn

Den nye VD-n för avfalls- och återvinningsföretaget Renova heter Anders Åström och kommer från Tjörn. På måndagen utsågs Åström – som idag är vd för Gryaab till ny Renova-chef.

– Jag ser verkligen fram mot att börja på Renova, säger han i en första kommentar till utnämningen. Det känns helt rätt att arbeta inom ett framgångsrikt företag med den tydlig miljöprofil. Jag har ofta i mitt jobb på Gryaab kommit i kontakt med personal från Renova och har tyckt av att det är ett företag med många kunniga och engagerade medarbetare.

Anders Åström tillträder posten som vd för Renova AB och dotterbolaget Renova Miljö AB i höst, preliminärt 1 oktober. Han är 47 år och tjörnbo.

Claes Roxbergh, styrelseordförande för Renova AB, konstaterar att man valde Anders Åström då han har en gedigen bakgrund och lång erfarenhet av att reda ett regionalt kommunalägt företag på en konkurrensutsatt marknad. Han är rätt person att utveckla Renovas utbud av produkter och tjänster inom miljöområdet och att hitta nya affärsmöjligheter på avfallstrappans övre steg.

Fram till 1 oktober fortsätter Nils Gunnar Ernstsson som tillförordnad vd för bägge bolagen inom Renova-sfären.

Renova är det ledande återvinnings- och avfallsföretaget i Göteborgregionen och har entreprenaden i både Tjörn och Stenungsund samt driver den stora återvinningscentralen Kläpp i Stenungsund.

Lasse Andrée

0303-72 82 28

redaktion@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar