Nya hyresrätter firas med takfest

Den första mars nästa år är det dags för inflyttning i 16 sprillans nya hyresrätter. Men redan på tisdagen var det dags för fest, för att byggherren ska slippa bli hängd…

På Syster Ebbas väg i Kållekärr på Tjörn byggs just nu två hus med 16 hyresrätter. Lägenheterna består av tvåor på knappt femtio kvadratmeter och treor på drygt sjuttio med inglasade balkonger. De fördelas via den kommunala bostadskön.

– Vi har satsat på förhållandevis små, men yteffektiva, lägenheter här. Varje kvadratmeter kostar ju att bygga, och här försöker vi hålla nere hyrorna så att även ungdomar ska ha en chans, säger Lars Pettersson, vd Tjörns bostad ab.

Inflyttningen sker den första mars nästa år. På tisdagen blev men dock klara med takstolarna, och bjöd därför in till Taklagsfest – en gammal tradition där man tackar dem som varit med och byggt. Med vissa inslag av skrock.

– En sådan här fest måste man ha, annars sägs det att de som byggt hänger en docka av byggherren i takstolarna och så drar man otur över bygget. Men förr gick det nog mer vilt till på de här festerna, vi kör med kaffe och kaka.

Lotta Hohner

lotta.hohner@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar