Nya kommunala hyresrätter

Åtta tvåor och lika många treor ska stå klara för uthyrning redan i sommar. ”Hyrorna kan tyckas något höga”.

Det kommunala bostadsbolaget Tjörns bostads ab har köpt två fastigheter av byggföretaget Derome och därmed utökat sitt bostadsbestånd med 16 hyresrätter – åtta tvåor och åtta treor i Höviksnäs. Bygget är i slutfasen och redan i sommar beräknas inflyttningen kunna ske.

Tvåorna på 58 kvadratmeter kommer få en hyra på 7 925 kronor i månaden första året och treorna på 73 kvadrat kommer att kosta runt 8 925 kronor i månaden.

– Hyrorna kan tyckas något höga, men för nyproducerat ligger vi lägst i regionen, säger bostadsbolagets VD Lars Pettersson, i ett pressmeddelande.

Bostadsbolaget hoppas kunna sänka hyrorna genom ett investeringsbidrag. Detta eftersom man bland annat installerar solceller på taket och gör en del andra energibesparande åtgärder.

– Det är mycket troligt att vi får bidraget och i så fall kommer våra hyresgäster att få del av denna sänkning redan från inflyttningsdagen. Det kan bli en fin present till våra nya hyresgäster, säger Lars Pettersson.

Lägenheterna kommer att fördelas utifrån köplats, och visning kommer inom kort att annonseras på Tjörns bostads hemsida.

Lotta Hohner

lotta.hohner@lokaltidningensto.se