Barnmorskan Cissi Andersson och kurator Lisa Andreasson välkomnar alla ungdomar, upp till 25 år, till den nya ungdomsmottagningen i centrala Henån. Foto Erika Olofsson

Nya lokaler för Orusts unga

Läkare, barnmorskor och kurator, det erbjuder Närhälsan Orust ungdomsmottagning. Under onsdagen invigdes de nya stora och ljusa lokalerna.

Pridetårta och ballonger, det var stort firande då Ungdomsmottagningen på Orust öppnade dörren till sina nya lokaler.Ungdomsmottagningen har under många år huserat i Gula Villan, ett bostadshus i centrum i Henån. Platsen var inte optimal, villan var gammal och hade många trappor, parkeringsplatserna var begränsade. Nu har mottagningen flyttat till stora ljusa och handikappanpassade lokaler.

– Visst var det mysigt i Gula Villan men det var inga optimala lokaler att vistas i. Flera ville inte parkera vid villan eftersom det då var så uppenbart vart de skulle. Nu är det betydligt lättare att smita in, säger Lisa Andreasson, kurator vid ungdomsmottaningen.

Nu är parkeringsplatserna många. Ungdomsmottagningen ligger granne med busstationen och pendelparkeringen i Henån. Det är lätt att ta sig hit både med bil och med buss. Mottagningen som bemannas av Lisa samt två barnmorskor och en läkare kommer hålla öppet tre dagar i veckan. En dag i veckan är det drop in, annars är det tidsbeställning som gäller.

– Vi har en webb bokning som ungdomarna gärna använder. I genomsnitt har jag tio samtal i veckan här på mottagningen. Dessutom har jag uppsökande verksamhet i skolklasser, så det finns ett stort behov av en ungdomsmottagning på Orust.

Erika Olofsson

0303-728229

erika.olofsson@lokatidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar