• Journalisten Joakim Lamotte uppmärksammade den misstänkta våldtäkten i Stenungsund, efter att ha kontaktats av flickans mamma. FOTO: Skärmavbild

  Nya misstankar i omtalat våldtäktsfall

  En misstänkt våldtäkt av en 12-årig flicka i stationshuset i Stenungsund skapade enorm debatt. Nu har det framkommit en ny brottsmisstanke mot den utpekade.

  I slutet på juni i år ska en 12-årig flicka ha våldtagits på stationshuset i Stenungsund. Brottet anmäldes cirka en månad senare och därefter tog det lång tid innan utredningen startade och innan den utpekade gärningsmannen förhördes. Detta uppmärksammades av journalisten Joakim Lamotte och fick enorm spridning, samt skapade debatt om det svenska rättsväsendet.

  Läs mer:Våldtäktsutredning JO-anmäls

  Nu är förundersökningen inne i slutfasen, berättar ansvarig åklagare Lars-Åke Ahlström.

  – Ett sådant här ärende ska utredas så fort som det är möjligt, men det måste också utredas på ett tillfredsställande sätt. Det är viktigt att utredningen blir korrekt. Den pågår fortfarande, men bör vara klar inom kort. Det har framkommit en annan brottsmisstanke också mot den misstänkte.

  Vad handlar den om?

  – Det kan jag inte gå in på. Den utreds fortfarande.

  Har det hållits förhör med den misstänkte?

  – Oh ja, absolut.

  Hur ställer han sig till anklagelserna?

  – Det kan jag inte berätta. Det råder förundersökningssekretess. Det här är ett väldigt känsligt ärende. Både målsägande och misstänkt är väldigt unga, så med hänsyn till det vill jag inte säga något.

  Hur gammal är han?

  – Över 15 men under 18.

  Finns det någon teknisk bevisning?

  – Det beror på hur man ser det, det finns viss teknisk bevisning ja. Men i vilket ärende det gäller kan jag inte förtälja.

  Har det framkommit varför det tog så lång tid mellan händelse och anmälan?

  – Nej, det är upp till polisen att eventuellt ta reda på. Det kan jag inte uttala mig om.

  Läs mer:Utredare: ”Häxjakt som ingen tjänar på”

  Lotta Hohner

  lotta.hohner@lokaltidningensto.se

  Läs mer:

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar