• Nystart för skateboardföreningen

  På lördag är det skate-session i Stenungsunds skatepark. Johan Aronsson från Stenungsunds Skateboardförening berättar om föreningens nystart.

  Vad har ni på programmet?

  – Vi kommer ha en skate-session där man kan åka, träffas och umgås. Det kommer inte vara någon tävling utan det är ett gott häng. Vi bjuder även på korv och dricka till de som kommer.

  Varför har ni nystart?

  – Stenungsund har ju haft en skateboardförening sen 2012 och nu har det skett ett generationsbyte. Vi lite yngre som kört igång nu. Vi vill ha en ny start och försöka få igång skatescenen igen. Vi hade velat få igång tävlingar nu till sommaren, men det blev kort om tid så då gör vi detta. Tävlingar försöker vi få igång till våren istället.

  Kan man komma som nybörjare?

  – Det är välkommet för alla men det är ingen skateskola. Det har vi på vardagar annars. Alla åldrar går bra och man kan vara hur liten som helst – så länge det finns en förälder som håller uppsikt.

  Vad får man åka?

  Skateboard och rollerblades. Det vi har planerat är en riktig skate-session men beroende på hur mycket folk det blir skulle man även kunna åka sparkcykel och BMX-cykel. Men då finns det risk för att krocka om vi är många, så främst skateboard och roller blades. Den här gången behöver man ha med sig egen skateboard, hjälm och skydd. På skateskolan har vi annars 16 skateboards och hjälmar som man kan få låna.

  Kan man göra sig illa?

  – Det finns alltid en risk men det gör inte så ont som man tror. Det kan vara små skrapsår men nybörjare brukar inte göra sig så illa.

  Michaela Karlén

  0303-72 82 28

  redaktion@lokaltidningensto.se

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar