Arkivfoto

Nytt som gammalt på årets Volvo-träff

På lördag hålls den årliga Volvo-träffen i Stenungsund. Till Hogias parkeringar kan unga som gamla Volvo-bilar komma för beskådan, samtidigt som ägarna, familjer och barn kan roa sig med brandkåren, hoppborgar och mätbänk.

Volvo-träffen anordnas av Rasmus Fridell och hålls för sjunde året i rad. De får ungefär 150-200 utställare och 1000 besökare per år.

– Vi har växt varje år och är idag en av de största Volvo-träffarna i Sverige. Vissa åker hundra mil för att vara med, säger Rasmus Fridell.

Han startade träffen med en kompis eftersom de inte tyckte att det hände något i området. De är bilintresserade och bygger själva bilar så en bilträff kändes självklar.

– Jag sa ”vi drar ihop något!” och det gjorde vi.

Det kommer finnas en Volvo-modell för varje fantast, oavsett om man föredrar moderna åk eller faller för gamla modeller.

– Man kan se årets nya modell Volvo S90 men även väldigt mycket originalbilar – gamla, orörda och jättefina från 50- och 60-talet, säger Rasmus Fridell.

Träffen lockar allt fler barnfamiljer. Utöver att titta på bilarna kommer även brandkåren att visa upp sig, det kommer finnas hoppborgar och bli ett chipsregn. Vill man ta reda på sin bils hästkraft och vridmoment kommer det finnas en bromsbänk. En del av intäkterna kommer doneras till Min Stora Dag, som uppfyller drömmar för barn och unga med svåra sjukdomar och diagnoser i Sverige.

– Som mest har vi kunnat donera 30 000 kronor till Min Stora Dag, berättar Rasmus Fridell.

Har ni någon beredskap ifall en Saab försöker ta sig in?

– Ja, det är klart. Nej, men bromsbänken kommer faktiskt vara öppen för alla. Det tar inte lång tid så där tillåter vi alla märken.

Michaela Karlén

0303 72 82 28

redaktionen@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar